Hozzávalók
Tészta:
- 2 db tojás
- 2 ek. olvasztott méz
- 10 dkg porcukor (kristály is tökéletes)
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 40 dkg finomliszt
- 0,5 tk. szódabikarbóna
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj (vagy margarin)
Csokoládémáz:
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 20 dkg porcukor (nem jó a kristálycukor itt)
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 ek. lobogó forró víz
Elkészítés:
Az egész
tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval és a mézzel. A liszthez hozzákeverjük a
szódabikarbónát.
A kikevert
cukros tojáshoz adjuk a lisztet. A vajat kissé megolvasztjuk, de nem forrósítjuk és azt is hozzáadjuk.
Jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
Jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
3 lapot
nyújtunk belőle, amit zsírozott, lisztezett tepsi hátán halványra sütünk 170 - 180 fokosra előmelegített sütőben.
Figyelem,
nagyon hamar elkészül, vigyázni kell, nehogy elégjen vagy kiszáradjon a tészta.
Hagyjuk a
tésztákat teljesen kihűlni.
A krémhez a
tejjel kikeverjük a pudingporokat és jó sűrűre megfőzzük.
Mikor sűrű,
levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cukrot. A pudingot is teljesen
kihűtjük.
A margarint
habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, amivel szép sima krémmé
keverjük.
Az alsó
lapra a krém fele kerül. Rátesszük a második lapot a fehér krémre.
A másik
rész krémünkbe belekeverjük a kakaóport, ez kerül a második lapra. A harmadik
lappal lezárjuk a sort.
Kicsit
megnyomkodjuk a süteményt, de óvatosan, nehogy a lapok eltörjenek.
Elkészítjük
a csokoládémázat.
A porcukrot
a kakaóporral elvegyítjük, a csomókat jól szétnyomkodjuk, ha van a
porcukrunkban.
A vajat épp
csak megolvasztjuk, nem forrósítjuk fel. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk
a kakaós cukrot, és szép simára elkeverjük.
Közben vagy
a tűzhelyen, vagy vízforralóban vizet forralunk fel (nem jó a csapból jövő
meleg víz).
Mikor szép
sima a csoki mázunk, hozzáadjuk a lobogó forró vizet, és jól elkeverjük.
Azonnal a
süteményre kenjük. Gyorsan köt, igyekezzünk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése