Hozzávalók:
2 csésze
(kb. 35 dkg) liszt
2 tk
sütőpor
1 csésze
(kb. 25 dkg) cukor
1 csésze
tej
1 tk
vanília kivonat
2 ek olaj
2 tojás
A
bevonathoz:
csoki máz
vagy
fondant:
porcukor+citromlé sűrűre keverve
A csésze
2,5 dl-es.
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítem 200 fokosra.
A liszt és
a sütőpor kivételével mindent beleteszek a keverőtálba. Mikor jól kikeverte a
gép, a masszához szitálom a sütőporos lisztet. Ezzel is jól kikeverem és kész
is a tésztánk.
Kivajazom a
formát.
Elosztom a masszát a formákban úgy, hogy csak félig töltöm, vagy kicsit
feljebb, mert meg fognak nőni.
Kb. 14-15
perc alatt megsütöm. Bár az idő nagyon függ a sütőktől, mind más. A lyuk
nélküli formában levő masszának kicsit több idő kell.
A fánkokat
bevonom valamilyen mázzal. Én most epres cukormázzal vontam be, és dekor
cukrokkal díszítettem. Amire nem került cukormáz, azt pedig leporcukroztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése