Hogy miért ezt a címet adtam a receptemnek? Mert kislányom szereti ugyan a rakott krumplit, de nem kolbásszal, nem tejföllel és tojássárgája sem lehet benne, de még sajtot sem tehetek rá.
Így hát ez egy nagyon különleges rakott krumplinak nevezett étele a kislányomnak.
Tehát nézzük is, hogy hogyan készül
Hozzávalók:
- pár szem krumpli (kb. 5-6 közepes méretű)
- 3 db füstli
- 4 db főtt tojás, de csak a fehérje
- zsír
- só
Elkészítés:
A krumplit megfőzöm, jobban mondva gőz programon elkészítem Ellában 8 perc alatt.
A tojásokat is keményre főzöm forrástól számított 10 perc alatt a tűzhelyen. Beletehetném a krumplihoz is Ellába, de nekem úgy nem szimpatikus a pucolt tojás színe, kissé megszürkül a fehérje része.
Közben míg készül a tojás és a krumpli, felkarikázom a füstliket és kizsírozok egy kicsi mázas kerámia tálat.
A krumplit, tojást is megpucolom, és kezdem tölteni a tálat.
Alulra krumpli szeletek, sózás.
Rá, jó sűrűn a füstli karikák, majd erre a tojásfehérje karikák, szintén jó sűrűn.
Végül krumplival zárjuk a sort, amit sózunk, és hogy ne legyen száraz az ételünk, megkenjük a krumpli tetejét is zsírral.
Ezután kezdődhet is a sütés, amit most nem a tűzhely sütőjében fogok csinálni, hanem a Klarstein VitAir Fryer hőlégkeveréses fritőzömben.
A rácsot az edény aljába teszem úgy, hogy a kisebbik lábain álljon, erre ráteszem a kerámia tálat.
210 fokon 15 perc alatt átsütöm a rakott krumplit és már tálalható is.
Nagyon guszta!Köszönöm hogy megosztottad a receptet,nekem is ilyen készülékem van és ki fogom próbálni.
VálaszTörlésSzuper, ürülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
Törlés