Sütőben sütve
Hozzávalók:
375 ml tej
2 db tojás
2 evőkanál
vaj vagy margarin
1.5
teáskanál só
1 evőkanál
cukor
Liszt BL
55-ös 500 g
Rétesliszt
165 g
Száraz
élesztő 8 g vagy 2 dkg friss
Elkészítés kenyérsütőben:
Az én
gépemen 1 fehér kenyér program és én barna színre állítottam.
Átdolgozott változat:
Hozzávalók:
375 ml tej
2 db tojás
1,5 tk só
1 ek cukor
665 g BL 55
sima liszt
1 cs (11 g)
szárított élesztő
40 g
margarin
Elkészítés sütőben:
A sót,
cukrot mindig az edény aljába teszem. Erre jön a langyos tej, bele a tojás,
margarin. Ezután a liszt, majd ennek a tetejére az élesztő.
A robotgépemre
felteszem a dagasztókart, és addig dagasztom a tésztát, amíg jó hólyagos lesz.
A kész
tésztát átrakom a dupla falu kelesztőmbe. Duplájára kelesztem. Ezután a megkelt
tésztát kézzel jól átdolgozom, majd újra duplájára kelesztem.
Enyhén
lisztezett munkafelületre teszem, és megint átdolgozom, úgy, hogy a levegő
hólyagok kipukkanjanak mind.
Kinyújtom
kissé a tésztát és hajtogatom a kenyeret.
Ezután a
sütőedényemet vékonyan kiolajozom és beleteszem a formázott kenyeret. 3 helyen
ollóval, vagy jó éles késsel bevágom. Lezárom az edényt a tetejével, és újabb
kelesztés következik.
Miután az
edényben is megkelt a kenyérke, vízzel spriccelem be, majd megy vissza a tető
rá.
200 fokon
készre sütöm. Én végig tető alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése