2019. március 21., csütörtök

Göngyölt csirkemell bacon kabátban


Hozzávalók:
  • 3 db csirkemell
  • 9 szelet trappista sajt
  • 9 szelet gépsonka
  • kb. 5-6 ek gombapörkölt
  • 1 cs. szeletelt bacon szalonna (20 dkg)

Elkészítés:
A gombapörköltet elkészítjük, félre tesszük.
A csirkemellet felhasítjuk, kiterítjük. A „lifegő” részt levágjuk róla, elhasználjuk majd máshoz.
A felvágott mellett kicsit megklopfoljuk.
Rátesszük a sajtot, sonkát és a gombapörköltet. A húst nem fűszerezzük, mert van a pörköltben és a szalonnában annyi só és fűszer, hogy az bőven elegendő.
Az UltraPro edényemet (természetesen egy jénai is jó) kibéleltem a bacon egy részével.

Erre tettem a megtöltött, összegöngyölt csirkemelleket.
A húst befedtem baconnel.



Az edényre rákerült a teteje, és 175 fokon alsó-felső sütéssel készre sütöm.
Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.


Melegen rizzsel, hasábbal tálalom, hidegen salátával kínálom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...