Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- ½ cs. sütőpor
- 22 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 x 5 dkg vaj margarin + a tepsi kikenéséhez (én most Vénusz vaníliás sütőmargarint használtam)
- 50 dkg túró
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet
összekeverjük a porcukorral és pici reszelt citromhéjjal.
Kétfelé
mérjük. Az egyik felébe elmorzsolunk 5 dkg margarint.
Kikenjük jó
vastagon margarinnal a tepsit vagy sütőformát.
Ebbe egyenletesen beleszórjuk a
margarinos lisztet.
Rámorzsoljuk
a túrót.
Megszórjuk mazsolával. Aki nem szereti a mazsolát el is hagyhatja vagy
lehet pl. aszalt Goji bogyóval helyettesíteni.
A túróra is szórunk kis citromhéjat,
ami lehet szárított is nyugodtan.
Meghintjük
a vaníliás cukorral is.
Elosztjuk
egyenletesen a liszt-cukor keveréket a túró tetején.
Ezután a
tejjel elkeverjük az egész tojásokat.
Ezzel megöntözzük szép egyenletesen az
összeállított süteményünket.
Megolvasztunk
5 dkg vajat vagy margarint.
Ezzel szintén meglocsoljuk a süteményt.
Én el is
szoktam óvatosan kenni, hogy mindenhol betakarja a lisztet.
170 fokosra
előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Azért nem írok időt, mert minden sütő
más, és más. A tűpróba a biztos. Ha már nem ragad rá semmi, akkor kész a
sütemény.
Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Én most ebben a szépséges sütőtálban készítettem el. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése