2019. szeptember 17., kedd

Bólyi túrós lepény




Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • ½ cs. sütőpor
  • 22 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 x 5 dkg vaj margarin + a tepsi kikenéséhez (én most Vénusz vaníliás sütőmargarint használtam)
  • 50 dkg túró
  • 2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral és pici reszelt citromhéjjal.
Kétfelé mérjük. Az egyik felébe elmorzsolunk 5 dkg margarint.
Kikenjük jó vastagon margarinnal a tepsit vagy sütőformát. 







Ebbe egyenletesen beleszórjuk a margarinos lisztet.








Rámorzsoljuk a túrót. 







Megszórjuk mazsolával. Aki nem szereti a mazsolát el is hagyhatja vagy lehet pl. aszalt Goji bogyóval helyettesíteni. 






A túróra is szórunk kis citromhéjat, ami lehet szárított is nyugodtan.









Meghintjük a vaníliás cukorral is.








Elosztjuk egyenletesen a liszt-cukor keveréket a túró tetején. 








Ezután a tejjel elkeverjük az egész tojásokat. 

















Ezzel megöntözzük szép egyenletesen az összeállított süteményünket.








Megolvasztunk 5 dkg vajat vagy margarint.









Ezzel szintén meglocsoljuk a süteményt. 








Én el is szoktam óvatosan kenni, hogy mindenhol betakarja a lisztet. 






170 fokosra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Azért nem írok időt, mert minden sütő más, és más. A tűpróba a biztos. Ha már nem ragad rá semmi, akkor kész a sütemény. 










Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.





Én most ebben a szépséges sütőtálban készítettem el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...