2019. december 1., vasárnap

Tangó szelet




Hozzávalók:
Tészta:
  • 76 dkg liszt
  • 4 dkg vaníliás pudingpor (=1 csomag)
  • 40 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 dl tej

Krém:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1,2 liter tej
  • 16 dkg vaníliás pudingpor (=4 csomag)

Tetejére:
  • Gömbölyű babapiskóta
  • 15 dkg tortabevonó + 5 ek olaj


Elkészítése:




A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és 10 perc alatt, 150 fokon, hőlégkeveréssel, tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.







A margarint a porcukorral összekeverjük. 








A pudingot sűrűre főzzük.







Hozzáadjuk a felfőzött, majd kihűtött pudinghoz a vajas krémet.








A lapok közé és a tetejére is kenünk krémet.







Sorban rátesszük a babapiskótát 





és leöntjük a csoki és olaj keverékével. Én saját készítésű csokimázat használtam.









Hűtőben 1 napig pihentetjük szeletelés előtt.

A sütőlap vagy tepsi mérete:
35×31 cm szilikon sütőlapon sodortam és sütöttem. 30 nagy szelet sütemény lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...