2019. augusztus 10., szombat

Hamburger húspogácsa




Hozzávalók:
  • 40 dkg darált hús – marha-sertés keverve
  • 1 db tojás
  • 2 ek mustár
  • 2 ek ketchup
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma átnyomva
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés:
Mi sem egyszerűbb!!



Jól összekeverjük az összes hozzávalót.
Kb. 1 órára, de legalább addig, amíg eszünkbe jut és megtaláljuk a tavaly elrakott hamburgerpogácsa formázónkat, berakjuk a keveréket pihenni a hűtőbe.



Mikor előkerült az eszközünk, akkor szépen kiformázzuk a pogácsákat és mivel ez a formázó praktikus, ebben le is tudjuk fagyasztani, későbbi felhasználásra.

Előkerült a szekrény mélyéről

Megpróbáljuk 5 egyenlő részre osztani (ha szemre nem megy, mérjük ki)

A gombócokat a kiolajozott formába rakjuk

Rátesszük a keretet

Jól lenyomva formázzuk, tömörítjük a masszát

Így ni 


Egymásba illesztjük az edényeket és lezárjuk a tetővel

Felcímkézve mehet a fagyasztóba


Mikor szeretnénk elkészíteni a hamburgert, elővesszük a fagyasztóból és kisütjük a pogácsákat. Természetesen fagyosan kerül a serpenyőbe, vagy az olaj nélküli fritőzbe. Én a fritőzben szoktam sütni, amióta rendelkezésemre áll.

Megjegyzés: Ha lágyabbra sikerült a massza és nem akar összeállni, egy kis zsemlemorzsát keverjünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...