Hozzávalók:
- 40 dkg darált
hús – marha-sertés keverve
- 1 db tojás
- 2 ek mustár
- 2 ek
ketchup
- 1 kis fej
vöröshagyma apróra vágva
- 1 nagyobb
gerezd fokhagyma átnyomva
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
Mi sem
egyszerűbb!!
Jól
összekeverjük az összes hozzávalót.
Kb. 1
órára, de legalább addig, amíg eszünkbe jut és megtaláljuk a tavaly elrakott
hamburgerpogácsa formázónkat, berakjuk a keveréket pihenni a hűtőbe.
Mikor
előkerült az eszközünk, akkor szépen kiformázzuk a pogácsákat és mivel ez a
formázó praktikus, ebben le is tudjuk fagyasztani, későbbi felhasználásra.
|
Előkerült a szekrény mélyéről |
|
Megpróbáljuk 5 egyenlő részre osztani (ha szemre nem megy, mérjük ki) |
|
A gombócokat a kiolajozott formába rakjuk |
|
Rátesszük a keretet |
|
Jól lenyomva formázzuk, tömörítjük a masszát |
|
Így ni |
|
Egymásba illesztjük az edényeket és lezárjuk a tetővel |
|
Felcímkézve mehet a fagyasztóba |
Mikor
szeretnénk elkészíteni a hamburgert, elővesszük a fagyasztóból és kisütjük a
pogácsákat. Természetesen fagyosan kerül a serpenyőbe, vagy az olaj nélküli
fritőzbe. Én a fritőzben szoktam sütni, amióta rendelkezésemre áll.
Megjegyzés: Ha lágyabbra sikerült a massza és nem akar összeállni, egy kis zsemlemorzsát keverjünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése