Hozzávalók:
- 6 db meyer citrom leve és héja
- 6 db tojás
- 36 dkg vaj
- 90 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 csipet só
Elkészítés:
Lereszelem
a citrom héját,
megtisztítom és lassú préssel kicsavarom a levét.
A lereszelt
héját összekeverem a kristálycukorral.
Hozzáadom a keményítőt is. Jól
összekeverem.
Egy nagy
lábasba beleütöm a tojásokat,
majd kézi habverővel kicsit felverem.
Hozzáadom a
kristálycukros keveréket.
Felolvasztom
a vajat, a cukros tojáshoz öntöm, elkeverem.
A citrom
levét hozzáadom a keverékhez. Alaposan elkeverem.
A lábast
tűzre teszem, majd közepes hőfokon, állandó keverés mellett főzöm a krémet,
amíg besűrűsödik és opálossá válik. Amikor már besűrűsödött, alacsony hőfokon
főzöm még 1-2 percig.
Forrón jól
záródó üvegekbe töltöm a krémet.
Lezárom az üvegeket, és száraz dunsztba teszem.
Én erre egy kis hűtőtáskát használok, pont belefért a két üvegem.
A kimaradt
krémmel megtöltöttem egy ostyalapot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése