2020. január 10., péntek

Lemon curd - Angol citromkrém




Hozzávalók:       
  • 6 db meyer citrom leve és héja
  • 6 db tojás
  • 36 dkg vaj
  • 90 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 csipet só

Elkészítés:





Lereszelem a citrom héját, 







megtisztítom és lassú préssel kicsavarom a levét.









A lereszelt héját összekeverem a kristálycukorral. 






Hozzáadom a keményítőt is. Jól összekeverem.







Egy nagy lábasba beleütöm a tojásokat, 






majd kézi habverővel kicsit felverem. 









Hozzáadom a kristálycukros keveréket.








Felolvasztom a vajat, a cukros tojáshoz öntöm, elkeverem. 




A citrom levét hozzáadom a keverékhez. Alaposan elkeverem. 
A lábast tűzre teszem, majd közepes hőfokon, állandó keverés mellett főzöm a krémet, amíg besűrűsödik és opálossá válik. Amikor már besűrűsödött, alacsony hőfokon főzöm még 1-2 percig.



Forrón jól záródó üvegekbe töltöm a krémet. 






Lezárom az üvegeket, és száraz dunsztba teszem. 








Én erre egy kis hűtőtáskát használok, pont belefért a két üvegem.







A kimaradt krémmel megtöltöttem egy ostyalapot.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...