2020. január 21., kedd

Brokkolikrémleves levesfőzőben készítve



Hozzávalók 2 adaghoz:
  • Kb. 20 dkg mirelit vagy friss brokkoli (2 maréknyi)
  • késhegynyi őrölt fehérbors
  • vegeta
  • 0,5 l víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek liszt

Elkészítés:






A brokkolit a fűszerekkel 


















és a vízzel beletesszük a leves készítőbe és elindítjuk a SOUP (leves) programot.













A tejszínben csomómentesre elkeverjük a lisztet.









A második turmixolás után kinyitjuk az adagoló nyílást a tetőn, és a tejszínt hozzáadjuk a leveshez.







Miután kikapcsolt a gép, 






áttöltjük a kész levest egy tálba.









Levesgyönggyel vagy akár vajgaluskával is kínálhatjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...