Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű és méretű hús (nekem így van darabolva a fagyasztóban)
- fűszerezés tetszés szerint (só, bors, pl. oldalas fűszerkeverék, fokhagyma, stb.)
- durva szemű tengeri só
- ecet
- finom só
Elkészítés:
A császár,
húsos felét ízlés szerint fűszerezzük.
Egy tepsibe tesszük a bőrével felfelé. A bőrt tisztára töröljük papírtörlővel, azon ne maradjon semmilyen fűszer sem.
Ezután 10%-os ecettel lekenjük a bőrt, majd leitatjuk a felesleget papírtörlővel.
Éles késsel
bevagdossuk a húst olyan méretben, amilyen szeletet majd vágni szeretnénk
belőle fogyasztáskor.
Durva szemű sóval beterítjük a bőrt teljesen, kissé rányomkodjuk.
A
császárunk lehetőleg szép egyforma magas legyen mindenhol, hogy a só ne tudjon
lefolyni, lepotyogni róla. Azért kell a durva szemű só, hogy még véletlenül se
legyen elsózott a bőr majd.
A sütőedényt a tetejével lefedjük, vagy alufóliával takarjuk. Nekem UltraPro sütőedényeim vannak, amiknek van teteje is.
180 fokon készre sütjük a húst.
Mikor megpuhult, kivesszük a sütőből, leszedjük a sót a tetejéről, a
vágásokból is kiszedjük.
Esetleg finom sóval nagyon enyhén sózhatjuk, de tapasztalatom szerint szükségtelen.
Ezután 220-240
fokon hólyagosra sütjük a bőrt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése