2021. január 22., péntek

Ropogós bőrös császárhús

 

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti mennyiségű és méretű hús (nekem így van darabolva a fagyasztóban)
  • fűszerezés tetszés szerint (só, bors, pl. oldalas fűszerkeverék, fokhagyma, stb.)
  • durva szemű tengeri só
  • ecet
  • finom só

Elkészítés:

A császár, húsos felét ízlés szerint fűszerezzük.

Egy tepsibe tesszük a bőrével felfelé. A bőrt tisztára töröljük papírtörlővel, azon ne maradjon semmilyen fűszer sem.

Ezután 10%-os ecettel lekenjük a bőrt, majd leitatjuk a felesleget papírtörlővel.

Éles késsel bevagdossuk a húst olyan méretben, amilyen szeletet majd vágni szeretnénk belőle fogyasztáskor.

Durva szemű sóval beterítjük a bőrt teljesen, kissé rányomkodjuk.

A császárunk lehetőleg szép egyforma magas legyen mindenhol, hogy a só ne tudjon lefolyni, lepotyogni róla. Azért kell a durva szemű só, hogy még véletlenül se legyen elsózott a bőr majd.

A sütőedényt a tetejével lefedjük, vagy alufóliával takarjuk. Nekem UltraPro sütőedényeim vannak, amiknek van teteje is.

180 fokon készre sütjük a húst. 

Mikor megpuhult, kivesszük a sütőből, leszedjük a sót a tetejéről, a vágásokból is kiszedjük.



Esetleg finom sóval nagyon enyhén sózhatjuk, de tapasztalatom szerint szükségtelen.


Ezután 220-240 fokon hólyagosra sütjük a bőrt.




 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...