2021. július 14., szerda

Kevert almás

 


Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg darált dió (kevesebb is elég vagy el is hagyható, ha már nem leves az alma annyira, én most 10 dkg mogyorót tettem)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük.

A tojást kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukorral, lisztet a sütőporral, almát, diót vagy esetemben mogyorót. Közben természetesen folyamatosan keverjük.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, eligazítjuk és 160 fokon készre sütjük.

Mikor kihűlt lehet porcukrozni és szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...