Hozzávalók:
- 250 ml langyos víz
- 3 ek olaj
- 125 g natúr joghurt (én magam készítem a joghurtot is)
- 2 tk só
- 1 kk cukor
- 500 g liszt
- 1 cs. szárított élesztő
Elkészítés:
Az összes
hozzávalót a robotgép táljába tettem, a felsorolás sorrendjében.
Jól
kidagasztottam a tésztát.
Lágy tésztát
fogunk kapni dagasztás után. Letakarva minimum 1 órán át kelesztjük. Nekem van kelesztő
tálam, így áttettem a kidagasztott tésztát abba, és úgy kelesztettem.
Miután
megkelt, a munkafelületet és a kezemet kicsit megolajoztam, és átgyúrtam
finoman a tésztát, formáztam és egy kiolajozott sütőedénybe tettem. Esetemben
ez egy UtraPro edény. Tetszés szerint bevagdossuk a kenyér tetejét. Lefedjük az
edényt és 1 órát újra hagyjuk kelni a kenyeret.
Miután
megkelt az edényben is a tészta, vízzel lespricceljük, lefedjük a tetővel és a
sütőbe tesszük. 200 fokon, alsó-felső sütésen 15 percig sütjük a kenyeret. Ezt
követően mérsékeljük a hőfokot 18-ra és készre sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése