2022. október 26., szerda

Joghurtos kenyér

 

Hozzávalók:

  • 250 ml langyos víz
  • 3 ek olaj
  • 125 g natúr joghurt (én magam készítem a joghurtot is)
  • 2 tk só
  • 1 kk cukor
  • 500 g liszt
  • 1 cs. szárított élesztő

Elkészítés:

Az összes hozzávalót a robotgép táljába tettem, a felsorolás sorrendjében.

Jól kidagasztottam a tésztát.

Lágy tésztát fogunk kapni dagasztás után. Letakarva minimum 1 órán át kelesztjük. Nekem van kelesztő tálam, így áttettem a kidagasztott tésztát abba, és úgy kelesztettem.

Miután megkelt, a munkafelületet és a kezemet kicsit megolajoztam, és átgyúrtam finoman a tésztát, formáztam és egy kiolajozott sütőedénybe tettem. Esetemben ez egy UtraPro edény. Tetszés szerint bevagdossuk a kenyér tetejét. Lefedjük az edényt és 1 órát újra hagyjuk kelni a kenyeret.

Miután megkelt az edényben is a tészta, vízzel lespricceljük, lefedjük a tetővel és a sütőbe tesszük. 200 fokon, alsó-felső sütésen 15 percig sütjük a kenyeret. Ezt követően mérsékeljük a hőfokot 18-ra és készre sütjük a joghurtos kenyeret. Nálam ez még 35 perc volt. Aki sötétebben szereti, az süsse tovább nyugodtan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...