Hozzávalók
Tészta:
- 50 dkg extra finom sütemény liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 7 ek tej
- 1 db M-es tojás
- ½ cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- ½ l tej
- 20 dkg cukor
- 60 dkg tejföl
- ½ citrom leve
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, gombóccá formáljuk és Folpackba csomagolva
a hűtőben pihentetjük min. 30 percet, de lehet 1 óra is.
A tejjel
felfőzzük a pudingporokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a
tejfölt kikeverjük a cukorral.
Mikor a
puding teljesen kihűlt, hozzáadjuk a kikevert tejfölhöz. Robotgéppel jól
összekeverjük. Mikor készen vagyunk, akkor hozzákeverjük a citrom levét is.
A tésztát
kivesszük a hűtőből, két felé osztjuk.
Egy tepsit
(31x24) kikenünk margarinnal, kilisztezzük.
A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Ráhalmozzuk a krémet.
A másik tésztát is kinyújtjuk tepsi méretűre és a krém tetejére tesszük. A tésztát villával megszurkáljuk.
165 - 170 fokon szép pirosra sütjük.
Miután
kihűlt szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Marcsi hónapok óta keresem, mindhiába. Hol javitjáűk az Ellát? Nem kap áramot.
VálaszTörlésA magyar forgalmazó cég felszámolás alatt van. Írj rám a facebookon és átküldöm a forgalmazó linkjét, és ott kellene érdeklődni, nevet is adok hozzá. Egyik Ellámnak a programja szállt el sajnos, a máik még működik.
TörlésA kolozsváriak forgalmazzák az Ellát és aszalót meg a tartozékokat is. Ez a honlapjuk: www.casabio.ro Ha felhívod őket, beszélnek magyarul is. Kérd a telefonhoz Váradi Miklóst.
Törlés