2022. november 25., péntek

Hamis túrós linzer

 

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg extra finom sütemény liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 7 ek tej
  • 1 db M-es tojás
  • ½ cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek tejföl
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • ½ l tej
  • 20 dkg cukor
  • 60 dkg tejföl
  • ½  citrom leve

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, gombóccá formáljuk és Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük min. 30 percet, de lehet 1 óra is.


A tejjel felfőzzük a pudingporokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tejfölt kikeverjük a cukorral.

Mikor a puding teljesen kihűlt, hozzáadjuk a kikevert tejfölhöz. Robotgéppel jól összekeverjük. Mikor készen vagyunk, akkor hozzákeverjük a citrom levét is.

A tésztát kivesszük a hűtőből, két felé osztjuk.

Egy tepsit (31x24) kikenünk margarinnal, kilisztezzük.

A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.

Ráhalmozzuk a krémet.

A másik tésztát is kinyújtjuk tepsi méretűre és a krém tetejére tesszük. A tésztát villával megszurkáljuk.

165 - 170 fokon szép pirosra sütjük.

Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral meghintjük.





3 megjegyzés:

  1. Marcsi hónapok óta keresem, mindhiába. Hol javitjáűk az Ellát? Nem kap áramot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A magyar forgalmazó cég felszámolás alatt van. Írj rám a facebookon és átküldöm a forgalmazó linkjét, és ott kellene érdeklődni, nevet is adok hozzá. Egyik Ellámnak a programja szállt el sajnos, a máik még működik.

      Törlés
    2. A kolozsváriak forgalmazzák az Ellát és aszalót meg a tartozékokat is. Ez a honlapjuk: www.casabio.ro Ha felhívod őket, beszélnek magyarul is. Kérd a telefonhoz Váradi Miklóst.

      Törlés

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...