Hozzávalók:
- 5 szelet csirkemell
- 4 dl tej
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
Masszához:
- 2 egész tojás
- kb. 1dl tej
- 1 tk pirospaprika
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- só
- 3 púpozott ek liszt
- 6-8 dkg reszeltsajt
Forgatáshoz:
- 4 ek liszt
- frissen őrölt bors
Sütéshez:
- reszeltsajt
Elkészítés:
A fokhagymát
megtisztítjuk és fokhagymanyomóval átnyomjuk egy akkora tálba, amibe a húsunk
simán belefér egy sorban. A tejet a fokhagymához öntjük, elkeverjük. Ebbe a
tejbe tesszük a hússzeleteket és pár órát vagy egy éjszakát hagyjuk benne.
A tojást,
tejet, pirospaprikát, sót, őrölt borsot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet,
majd a sajtot. Jó sűrű masszát kell kapnunk.
A 4 kanál
lisztet elkeverjük a borssal.
A tejből kivesszük
a húst, kissé lefolyatjuk a tejet, a borsos lisztbe forgatjuk, majd a sajtos
masszába, és kevés olajban mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük.
A megsült
húsokat egy tepsibe rakjuk egymás mellé. Minden hússzeletre bőven teszünk
reszeltsajtot.
200 fokon
10-15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése