2022. december 11., vasárnap

Palermói csirkemell, ahogy én készítem

 

Hozzávalók:

  • 5 szelet csirkemell
  • 4 dl tej
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma

Masszához:

  • 2 egész tojás
  • kb. 1dl tej
  • 1 tk pirospaprika
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 3 púpozott ek liszt
  • 6-8 dkg reszeltsajt

Forgatáshoz:

  • 4 ek liszt
  • frissen őrölt bors

Sütéshez:

  • reszeltsajt

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomóval átnyomjuk egy akkora tálba, amibe a húsunk simán belefér egy sorban. A tejet a fokhagymához öntjük, elkeverjük. Ebbe a tejbe tesszük a hússzeleteket és pár órát vagy egy éjszakát hagyjuk benne.



A tojást, tejet, pirospaprikát, sót, őrölt borsot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd a sajtot. Jó sűrű masszát kell kapnunk.




A 4 kanál lisztet elkeverjük a borssal.

A tejből kivesszük a húst, kissé lefolyatjuk a tejet, a borsos lisztbe forgatjuk, majd a sajtos masszába, és kevés olajban mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük.



A megsült húsokat egy tepsibe rakjuk egymás mellé. Minden hússzeletre bőven teszünk reszeltsajtot.



200 fokon 10-15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...