2025. december 17., szerda

Baconbe takart húsrolád tojással töltve

 

Hozzávalók:

  • 1 cs. Bacon szalonna
  • 50 dkg darált hús
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vagy egy nagyobb vöröshagyma fele
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés folyékony margarin
  • 2 egész tojás + 4 db a közepébe

Elkészítés:

A Baconnel kibélelünk egy 25x11x8 cm-es sütőedényt.

A 4 db tojást keményre főzzük, majd megpucoljuk.

A többi hozzávalót összekeverjük. Én ezt egy nagy késes aprítóban csináltam meg.




A baconnal kibélelt formának az aljába és az oldalára nyomkodjuk a darált húsos keverék egy részét.

Beletesszük a főtt tojásokat és a maradék húst belenyomkodjuk, úgy, hogy a tojások körül is legyen hús. A lelógó baconnel betakarjuk a húst.



Sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a tetején szépen megpirul a szalonna. 175 fokon sütöttem, ez kb. 1 órát vett igénybe.

Mikor megpirult a bacon, óvatosan leöntöttem a levet, majd vigyázva kiöntöttem a húsrudat egy tepsire. Visszaraktam a sütőbe és megpirítottam a szalonnát.


Tányérra tettem a kész húsrudat hűlni. Langyosan szépen szeletelhető.

Rizzsel, salátával fogyasztottuk, de bármilyen köret illik hozzá.

Hidegtálakhoz is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Baconbe takart húsrolád tojással töltve

  Hozzávalók: 1 cs. Bacon szalonna 50 dkg darált hús 4-5 gerezd fokhagyma 1 kisebb vagy egy nagyobb vöröshagyma fele só bors ételízesítő k...