Hozzávalók:
- 1 cs. Bacon szalonna
- 50 dkg darált hús
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vagy egy nagyobb vöröshagyma fele
- só
- bors
- ételízesítő
- kevés folyékony margarin
- 2 egész tojás + 4 db a közepébe
Elkészítés:
A Baconnel kibélelünk egy 25x11x8 cm-es sütőedényt.
A 4 db tojást keményre főzzük, majd megpucoljuk.
A többi hozzávalót összekeverjük. Én ezt egy nagy késes
aprítóban csináltam meg.
A baconnal kibélelt formának az aljába és az oldalára
nyomkodjuk a darált húsos keverék egy részét.
Beletesszük a főtt tojásokat és a maradék húst
belenyomkodjuk, úgy, hogy a tojások körül is legyen hús. A lelógó baconnel
betakarjuk a húst.
Sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a tetején szépen
megpirul a szalonna. 175 fokon sütöttem, ez kb. 1 órát vett igénybe.
Mikor megpirult a bacon, óvatosan leöntöttem a levet,
majd vigyázva kiöntöttem a húsrudat egy tepsire. Visszaraktam a sütőbe és
megpirítottam a szalonnát.
Tányérra tettem a kész húsrudat hűlni. Langyosan szépen
szeletelhető.
Rizzsel, salátával fogyasztottuk, de bármilyen köret
illik hozzá.
Hidegtálakhoz is kiváló.












Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése