2012. április 28., szombat

Meggyes-joghurtos muffin

Hozzávalók:
  • 30 dkg meggy (befőtt vagy friss kimagozva)
  •  30 dkg liszt
  • 3 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 18 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 180 gr meggyes joghurt
  •  0,4 dl rum
Elkészítés:
A meggyet jól lecsepegtetjük a TW Kis Szűrőben a levet a Mérő Mixbe csurgatjuk, jó lesz később akár zseléhez vagy süteményhez, de egyszerűen meg is ihatjuk.

A vajat, tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, joghurtot és a rumot habosra keverjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát.

Végül, ha jól kikevertük a masszát a robotgéppel, a Mesterfogás Keverővel óvatosan a masszához forgatjuk a meggyet is.

A Szilikon Muffin Formákat a gáz rácsára tesszük és megtöltjük a lyukakat úgy, hogy ¾-ed részig legyen a muffin tésztával.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Az idő, sütő függő, ezért javaslom a tűpróba elvégzését.

Porcukrozva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...