- 30 dkg meggy (befőtt vagy friss kimagozva)
- 30 dkg liszt
- 3 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 18 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 180 gr meggyes joghurt
- 0,4 dl rum
Elkészítés:
A meggyet
jól lecsepegtetjük a TW Kis Szűrőben
a levet a Mérő Mixbe csurgatjuk, jó
lesz később akár zseléhez vagy süteményhez, de egyszerűen meg is ihatjuk.
A vajat,
tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, joghurtot és a rumot habosra keverjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a
lisztet, sütőport és a szódabikarbónát.
Végül, ha
jól kikevertük a masszát a robotgéppel, a Mesterfogás
Keverővel óvatosan a masszához forgatjuk a meggyet is.
A Szilikon Muffin Formákat a gáz rácsára
tesszük és megtöltjük a lyukakat úgy, hogy ¾-ed részig legyen a muffin
tésztával.
Közben a
sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kb. 20-25
perc alatt készre sütjük. Az idő, sütő függő, ezért javaslom a tűpróba
elvégzését.
Porcukrozva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése