2012. augusztus 3., péntek
Pulykacomb tengeri sóval és hagymás burgonyával
Hozzávalók:
• 1,2 kg kemény burgonya
• 2 fej vöröshagyma
• 750 ml forrásban levő víz
• 40 gr vaj
• 5 fokhagyma gerezd
• 2 db csirkés húsleveskocka
• kb. 1,2 kg pulykacomb
• 25 ml Oliva olaj
• őrölt bors
• 5 ml tengeri só
• friss rozmaring (eredetileg friss kakukkfű)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A burgonyát meghámozzuk az Univerzális Zöldséghámozóval, a vöröshagymát megpucoljuk és a Konyhaművész Szeletelővel vékonyra karikázzuk őket.
A Mikroplusz Kancsóban felforraljuk a vizet, és a forrásban levő vízbe tesszük a vajat, a leveskockát és a Konyhaművész Fokhagymapréssel összenyomott 1 gerezd fokhagymát.
A karikára vágott krumplit és a vöröshagymát a 3,5 literes UltraProba tesszük (én egyből beleszeleteltem), és meglocsoljuk a Mikroplusz Kannában elkészített lével.
Az UltraPro tetőt fordítva tesszük az aljra, így beletesszük a pulykacombokat a tetőbe.
A Szilikon Kenőecset segítségével megkenjük a húst az Oliva olajjal, megszórjuk a rozmaring leszedett és a TW Konyhai Olló segítségével összeaprított rozmaringgal (kakukkfűvel), sózzuk és a Kristály Só-bors őrlőben levő szemes borsból őrlünk rá. (Vigyázat! A frissen őrölt fűszerek lényegesen erősebbek, mint a készen kapható őrölt társaik, tehát csak csínján bánjunk velük)
A négy fokhagyma gerezdet a hús mellé tesszük, héjastól. Lefedjük a 2 literes UltraPro aljjal és az egészet 1 óra 15 percig 210 fokon sütjük.
Ezután vegyük le a fedőt és a pulykacombot is az aljról és süssük a burgonyát még tovább 15 percig 230 fokon.
Alkalomhoz illően tálaljuk.
Hétköznap én magában az UltraPro edényben tálalom. Ünnepnapon vagy vasárnap szépen elrendezem egy Mediterrán Tálalón, vagy Elegancia Tálon.
Javasolt Tupperware termékek:
• Konyhai Előkészítő kés
• Univerzális Zöldséghámozó
• Konyhaművész Szeletelő
• 1 literes Mikroplusz Kancsó
• Konyha Művész Fokhagymaprés
• 3,5 l-es UltraPro
• 2 l-es UltraPro
• UltraPro Tető
• Szilikon Kenőecset
• TW Konyhai Olló
• Kristály Só – Bors Őrlő
• Mediterrán Tálaló
• Lapos Elegancia Tál
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Epres „kenyér”
Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...
-
Házi felvágottak készítésébe kezdtem. Ehhez vásároltam egy sonkaprést is természetesen, hogy szép formája legyen a felvágottaknak. Els...
-
Hozzávalók: 1 nagy maréknyi Cola fűszernövény 2 liter víz 1 db citrom, aminek a héja emberi fogyasztásra alkalmas 1,5 kg cukor ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése