Hozzávalók:
- 1 cs. 700 g-os friss leveles tészta (én Tante Fannit használok)
- sárgabarack, vagy bármilyen gyümölcs, ami éppen van odahaza és kompót is jó
- 2 cs. Hólabda pudingpor (alap receptnél vaníliást ír, de gyümölcshöz lehet igazítani
- 1 l tej
- 8 ek cukor
- 2 cs kerek piskótatallér
Elkészítés:
Kihajtogattam
a leveles tésztát és 2 tepsi nagyságú darabot vágtam le belőle. A maradékkal
lehet a végén díszíteni a süti tetejét majd.
Egyik lapot
belefektetem a tepsi aljába. Kirakom piskóta tallérral úgy, hogy a domború
felük legyen alul.
Erre
rárakom a kimagozott, lehéjazott fél sárgabarackokat, amiknek viszont a domború
fele lesz felül.
A pudingot
hagyományosan megfőzöm, majd ráöntöm a tepsiben levő összetevőkre.
Ezután
ráterítem a tetejére a másik leveles tészta lapot.
A maradék
tésztával díszíthető a teteje a sütinek.
190 fokon
készre sütöm.
Szép
aranysárga legyen a leveles tészta.
Teljesen
hagyom kihűlni a süteményt, hogy a puding megkössön. Én betettem a hűtőbe,
tepsistől, mikor kihűlt és másnap szeleteltem csak.
Porcukorral
meghintve, kockákra szeletelve tálaltam.
Ezt a
receptet Esek Mária receptje
alapján készítettem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése