Minden kilóhoz 1 evőkanál sót, fél mokkáskanálnyi tartósítót, késhegynyi citromsavat teszünk, és jól összekeverjük.
Egy napig hűvös helyen állni hagyjuk, de közben néhányszor megkeverjük. Másnap akkora üvegekbe töltjük, amennyit majd télen egyszerre felhasználunk. Akár a kaprot is bele keverhetjük!
Az üvegek alját kissé megütögetjük, hogy ne legyen levegős a tökünk.
Végül a saját levét ráöntjük, és az üvegeket lezárjuk.
Ha a tartósítót kerülni szeretnénk, akkor anélkül befőzőautomatában 85 fokon 25 percig kell dunsztolni. Ha nincs befőzőautomatánk, akkor egy fazékban dunsztoljuk ki. Gyöngyözve melegítsük 30 percig, majd hagyjuk a fazékban kihűlni.
Ha a tartósítót kerülni szeretnénk, akkor anélkül befőzőautomatában 85 fokon 25 percig kell dunsztolni. Ha nincs befőzőautomatánk, akkor egy fazékban dunsztoljuk ki. Gyöngyözve melegítsük 30 percig, majd hagyjuk a fazékban kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése