Hozzávalók:
- 15 db füge
 - 5 vékony szál rebarbara
 - 4 ek méz
 - ½ citrom leve
 - ¼ tk kardamom mag (ha nincs, akkor mézes sütemény fűszerkeverék 1 tk)
 - 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
 - 2 ek rózsavíz
 - 1 dl víz
 
Elkészítés:
A fügét és a rebarbarát megmossuk, apróra
vágjuk. Belerakjuk egy kisebb lábosba, rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk a
vaníliás cukrot, a mozsárban finomra tört kardamom magot, a citrom levét és a
vizet.
Lassú tűzön főzzük, míg a füge megpuhul és kezd szétesni, és az egész jól besűrűsödik.
Ezután hozzáadjuk a rózsavizet, azzal is forraljuk még 5 percig.
Tisztára mosott kicsi üvegekbe tesszük. 
A lekvár az üvegekbe töltés alatt
folyamatosan a tűzön legyen, hogy ne hűljön ki. Mikor egy üveg megtelt, azonnal
lezárjuk és fejre állítjuk. 
Sorban így teszünk minden üveggel és
mindegyiket legalább 5 percig fejre állítva hagyjuk. 
Visszaforgatás után mehetnek is a végleges
helyükre. 
Semmi dunsztolgatásra nincs szükségünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése