Hozzávalók
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 egész tojás
- fél csomag sütőpor
- kb. fél – 1 dl tej (lisztfüggő)
Krém:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 7 dl tej
- 2 cs. Bourbon vanília pudingpor
- 5 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor (csak akkor, ha sima vaníliás pudingot használunk)
Elkészítés:
Először
főzzük meg a pudingot.
A tejjel
simára keverjük a pudingport és jó sűrű krémet főzünk belőle. Mikor kész,
lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot. Félre tesszük, és hagyjuk teljesen
kihűlni.
Ezután
állítsuk össze a tésztát. A hozzávalókból mindig kicsi tej hozzáadásával puha,
de nem ragadós tésztát gyúrunk. Nekem fél dl tej elég volt hozzá.
3 részre
osztjuk és vékony lapot sodrunk belőle.
Zsírozott,
lisztezett tepsi hátán, 170 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Nekem
vannak szilikon sütőlapjaim, így egyből azokon sodortam ki a lapokat, de
lisztezni kell, hogy ne ragadjon le semmiképpen. Így szilikon lappal került a
tepsi hátára.
Mikor megsült,
lappal együtt egy deszkára vagy a munkapultra csúsztatjuk. Megsütjük a másik
két lapot is, amit már mire az első megsült, én kisodortam a szilikonokon.
Mikor
betettem a második lapot sülni, az idő alatt a szilikonom kihűlt és a kész
lapot átcsúsztattam a süteményes deszkámra.
Szépen
mindegyik ide kerül, és teljesen kihűtjük őket töltés előtt.
Megsültek a
lapok, közben párszor átkevertem a pudingot is, hogy gyorsan hűlhessen.
Most
kikeverem a vajat a porcukorral szép simára.
A két
krémet összekeverem, és a kihűlt lapokat ezzel a finom vaníliás krémmel
megtöltöm.
Egy
éjszakára hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek, és a lapok
megpuhuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése