- egy nagy tál cseresznye (2,5 l-es)
- kb. 8 dl víz
- 1 púpos ek liszt vagy puding
- 1,5 dl tejszín
- 3 ek cukor
- csipetnyi só
Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, kimagozom, lecsepegtetem.
A leveskészítőbe beleteszem a szűrőhengert. Feltöltöm a hengert cseresznyével, a maradék cseresznyét köréje rakom az edénybe.
Felöntöm a vízzel, hozzáadom a cukrot és a sót.
Lezárom a levesfőzőt a tetejével és bekapcsolom a SOUP (leves) programot.
Amikor először turmixol, akkor a kis középső részt (mérőpohara a gépnek) kinyitom a tetőn - vigyázat, forró - hozzáadom a lisztet és a tejszínt, majd visszazárom.
Hagyom, hogy a gép végezze a dolgát.
Mikor kész a leves, kb. 20 perc, akkor hangjelzés utána gép kikapcsol és készen is volnánk.
A kész levest kiöntöm egy edénybe, hagyom kihűlni és azután beteszem a hűtőbe.
Ebben a hőségben másnap jól fog esni a hideg gyümölcsleves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése