2019. június 11., kedd

Csersznyeleves

Hozzávalók:

  • egy nagy tál cseresznye (2,5 l-es)
  • kb. 8 dl víz
  • 1 púpos ek liszt vagy puding
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ek cukor
  • csipetnyi só
Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, kimagozom, lecsepegtetem.





A  leveskészítőbe beleteszem a szűrőhengert. Feltöltöm a hengert cseresznyével, a maradék cseresznyét köréje rakom az edénybe.
Felöntöm a vízzel, hozzáadom a cukrot és a sót.
Lezárom a levesfőzőt a tetejével és bekapcsolom a SOUP (leves) programot.









Amikor először turmixol, akkor a kis középső részt (mérőpohara a gépnek) kinyitom a tetőn - vigyázat, forró - hozzáadom a lisztet és a tejszínt, majd visszazárom.
Hagyom, hogy a gép végezze a dolgát. 









Mikor kész a leves, kb. 20 perc, akkor hangjelzés utána  gép kikapcsol és készen is volnánk.














A kész levest kiöntöm egy edénybe, hagyom kihűlni és azután beteszem a hűtőbe.











Ebben a hőségben másnap jól fog esni a hideg gyümölcsleves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...