Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg kefir
- 280 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 140 g olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 420 g liszt
Tepsihez:
- vaj vagy zsír
- liszt
Hozzávaló még:
- 650-700 g gyümölcs
- búzadara, a gyümölcs beforgatásához
Tálaláshoz:
- porcukor
Elkészítés:
A robotgép
táljába tesszük a kefirt, a kristálycukrot és az összes többi hozzávalót, ami a
tésztához kell. A robotgép habverő fejével alaposan összekeverjük az egészet,
hogy szép sima és buborékos legyen a tésztánk.
Tepsi mérete: 36 cm x 25 cm |
A
tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
Rászórjuk
az alaposan lecsepegtetett, búzadarába forgatott gyümölcsöt, kissé belenyomkodva a tésztába, hogy nem maradjon teljesen a tetején, hanem kissé bele üljön inkább. Nem fog sütés közben lesüllyedni a tészta aljára, ott marad, ahova tettük és ameddig lenyomtuk.
175 fokra
előmelegített sütőbe tesszük.
Mikor
feljött a süti, a hőfokot 160 fokra csökkentjük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával
ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Hagyjuk
kihűlni a tepsiben, de én ki szoktam borítani egy erre alkalmas lisztezett
deszkára, majd egy másik lisztezett deszka segítségével visszafordítom, hogy a
teteje legyen felül.
Gyorsabban
is hűl így a sütemény, és nem kell félni, hogy a kés megkarcolja szeleteléskor
a tepsinket, ha pl. bevonatos tepsiben sütjük.
Felszeletelve,
porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése