2019. június 12., szerda

Villámgyors idénygyümölcsös sütemény



Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg kefir
  • 280 g kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 140 g olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 420 g liszt 
Tepsihez:
  • vaj vagy zsír
  • liszt

Hozzávaló még:

  • 650-700 g gyümölcs
  • búzadara, a gyümölcs beforgatásához

Tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés:
A robotgép táljába tesszük a kefirt, a kristálycukrot és az összes többi hozzávalót, ami a tésztához kell. A robotgép habverő fejével alaposan összekeverjük az egészet, hogy szép sima és buborékos legyen a tésztánk.


Tepsi mérete: 36 cm x 25 cm

A tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
Rászórjuk az alaposan lecsepegtetett, búzadarába forgatott gyümölcsöt, kissé belenyomkodva a tésztába, hogy nem maradjon teljesen a tetején, hanem kissé bele üljön inkább. Nem fog sütés közben lesüllyedni a tészta aljára, ott marad, ahova tettük és ameddig lenyomtuk.



175 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Mikor feljött a süti, a hőfokot 160 fokra csökkentjük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.



Hagyjuk kihűlni a tepsiben, de én ki szoktam borítani egy erre alkalmas lisztezett deszkára, majd egy másik lisztezett deszka segítségével visszafordítom, hogy a teteje legyen felül.

Gyorsabban is hűl így a sütemény, és nem kell félni, hogy a kés megkarcolja szeleteléskor a tepsinket, ha pl. bevonatos tepsiben sütjük.

Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...