Hozzávalók:
- 5 db csirkemell
- 3 ek szőlőmagolaj
- 3 tk mustár
- 2 ek méz
- bő késhegynyi őrölt fehérbors
- só
Elkészítés:
Először
besózzuk a csirkemelleket. Kicsit hagyjuk állni, ezalatt elkészítjük a pácot.
A mézet,
olajat, mustárt, borsot simára kikeverjük.
Ezzel a
páccal bekenjük a csirkemelleket.
Pár órát
hagyjuk pihenni a hűtőben a húsokat, hogy kissé magába tudja szívni a pácot.
Közben előkészítjük
a szuvidáláshoz szükséges eszközöket, kinek milyen van. Nekem pl. rúd van. Ehhez kell egy nagy fazék, amibe szuvidálni fogunk.
Elkészítjük
a zacskókat a fóliahegesztővel, ha nem kész zacskónk van.
Mikor a hús
pihent, zacskóba tesszük, tetszés szerinti mennyiségben. Mi nagy százalékban
ketten vagyunk a kislányommal, így 1 - 1 mell kerül a zacskókba. Most van egy
kisebb mell darab, azt majd hozzáteszem valamelyikhez, így nem 5 hanem 4
csomagom lesz.
Amennyiben azonnal is fogyasztunk belőle, akkor egy grill serpenyőben átpirítjuk a húst, szeleteljük és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése