2019. augusztus 10., szombat

Mézes - mustáros csirkemell szuvidolva



Hozzávalók:
  • 5 db csirkemell
  • 3 ek szőlőmagolaj
  • 3 tk mustár
  • 2 ek méz
  • bő késhegynyi őrölt fehérbors

Elkészítés:






Először besózzuk a csirkemelleket. Kicsit hagyjuk állni, ezalatt elkészítjük a pácot.





A mézet, olajat, mustárt, borsot simára kikeverjük.






Ezzel a páccal bekenjük a csirkemelleket.
Pár órát hagyjuk pihenni a hűtőben a húsokat, hogy kissé magába tudja szívni a pácot.





Közben előkészítjük a szuvidáláshoz szükséges eszközöket, kinek milyen van. Nekem pl. rúd van. Ehhez kell egy nagy fazék, amibe szuvidálni fogunk.
Elkészítjük a zacskókat a fóliahegesztővel, ha nem kész zacskónk van.

Mikor a hús pihent, zacskóba tesszük, tetszés szerinti mennyiségben. Mi nagy százalékban ketten vagyunk a kislányommal, így 1 - 1 mell kerül a zacskókba. Most van egy kisebb mell darab, azt majd hozzáteszem valamelyikhez, így nem 5 hanem 4 csomagom lesz.







A zacskókat levákuumozzuk.








Beletesszük a rudat a fazékba,











és belesorakoztatjuk a zacskókat is.










Feltöltjük vízzel a fazekat.










Szárnyas programon készítjük.







Miután elkészült, gyors jeges hűtés és mehet a fagyasztóba.


Amennyiben azonnal is fogyasztunk belőle, akkor egy grill serpenyőben átpirítjuk a húst, szeleteljük és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...