Hozzávalók
Tészta:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 40 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Csokoládé
krém:
- 30 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 3 ek tej
- 4 ek liszt
- 3 ek kakaó
- 25 dkg margarin vagy vaj
Díszítés:
- franciadrazsé, vagy bármi tetszés szerint
Elkészítés:
A tésztához a
cukrot, margarint, tojást habosra keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport
és a masszához szitáljuk. Összedolgozzuk.
A kis
kosárformákat nagyon vékonyan kizsírozzuk. Ezt csak az első adagnál kell,
továbbiakban nem.
A tésztából
jó mogyorónyit veszünk, kis gömbbé formáljuk és belenyomkodjuk a kis fém
kosárformánkba. Vékonyan legyen a tészta, mert fel fog kissé jönni sütés
közben. A megtöltött formákat tepsire rakjuk és világosra sütjük. Én 155 fokon
sütöm.
Mikor
megsültek kiborítjuk a formákból és folytatjuk a töltést-. Nekem most 75 db
jött ki a tésztából, de függ a darabszám a kosárka forma méretétól. Nekem ezek
egy falatnyi formák, tehát nem nagyok.
Krém
elkészítése:
A
hozzávalókat a margarin kivételével összekeverjük és krémmé főzzük.
Langyosra hűtjük a krémet és ekkor belekeverjük a margarint is. Ezzel a krémmel megtöltjük a kosarakat.
1 szem drazséval vagy tetszés szerint szórócukorral
díszítjük.
Dobozba rakjuk miután a krém megkötött. Sokáig eláll így jó előre elkészíthetjük.
Megjegyzés:Ezt a tésztát nem muszáj pihentetni, de mivel nekem el kellett mennem itthonról, így folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe tettem. Este kisütöttem, és a töltés másnapra maradt, így a kisűlt, kihült kosarakat dobozba tettem másnapig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése