Hozzávalók:
Tészták:
- 8 db tojás
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs. tejszínes vagy vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg margarin
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóiból 2 db 4 tojásos piskótát készítek. A hozzávalókat kettéosztom és
külön-külön keverem ki a tésztát.
2 db 25x21 cm-es
kis tepsit zsírozok, lisztezek.
A kikevert
tésztát beleöntöm a tepsikbe és tűpróbáig sütöm a piskótákat.
Hagyományosan
150 fokon.
Az új
sütőmben én lassú sütésen készítem, de ilyen nem minden sütőn van, így nem írom
ide a fokot, időt, nehogy megkeverjen valakit is.
Miközben
sülnek a piskóták, megfőzöm a krémhez a pudingot. A 6 dl tejjel elkeverem a 2
cs. pudingport, hozzáadom a cukrot és jó sűrűre megfőzöm. Teljesen kihűtöm a
kész pudingot.
Eközben kikeverem a margarint.
Mikor kihűlt a puding, hozzáadom a margarinhoz és robotgéppel szép simára keverem a krémet.
A kókuszreszeléket már fakanállal forgatom
bele a krémbe.
Közben már a
piskótánk is elkészült. Rácsra borítom és hagyom kihűlni.
Könnyen
vagyok, mert kiteszem az udvarra azokat a dolgokat, amiket hűteni kell és
gyorsan tudok dolgozni velük tovább.
Mikor a tészták is kihűltek a megtöltöm őket a krém 2/3-ával.
A maradék krémet pedig a sütemény tetejére kenem.
Tetszés szerint díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése