2024. január 5., péntek

Kókuszkrémes sütemény

 

Hozzávalók:

Tészták:

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 cs. tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 db 4 tojásos piskótát készítek. A hozzávalókat kettéosztom és külön-külön keverem ki a tésztát.



2 db 25x21 cm-es kis tepsit zsírozok, lisztezek.

A kikevert tésztát beleöntöm a tepsikbe és tűpróbáig sütöm a piskótákat.

Hagyományosan 150 fokon.

Az új sütőmben én lassú sütésen készítem, de ilyen nem minden sütőn van, így nem írom ide a fokot, időt, nehogy megkeverjen valakit is.

Miközben sülnek a piskóták, megfőzöm a krémhez a pudingot. A 6 dl tejjel elkeverem a 2 cs. pudingport, hozzáadom a cukrot és jó sűrűre megfőzöm. Teljesen kihűtöm a kész pudingot.



Eközben kikeverem a margarint. 

Mikor kihűlt a puding, hozzáadom a margarinhoz és robotgéppel szép simára keverem a krémet. 

A kókuszreszeléket már fakanállal forgatom bele a krémbe.


Közben már a piskótánk is elkészült. Rácsra borítom és hagyom kihűlni.

Könnyen vagyok, mert kiteszem az udvarra azokat a dolgokat, amiket hűteni kell és gyorsan tudok dolgozni velük tovább.

Mikor a tészták is kihűltek a megtöltöm őket a krém 2/3-ával. 


A maradék krémet pedig a sütemény tetejére kenem. 


Tetszés szerint díszítem.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...