- kb. 50 dkg csirkemell (most nekem a rántottból leeső darabok készültek így)
- 2 dl Spoonz joghurt
- bors ízlés szerint
- 1 mk szárított bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl oliva olaj - saját készítésű fűszerolaj került hozzá, melyben rozmaring, friss bazsalikom, fokhagyma érlelődött egy hónapig
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket besózom, 15 percig állni hagyom a sóban.
Közben a joghurtot egy tálba öntöm, hozzáadom a borsot, bazsalikomot, zúzott fokhagymát. Jól összekeverem habverővel.
A joghurtos pácba helyezem a besózott húsokat. Átkeverem, hogy minden részét érje a joghurt.
Lefedem az edényt és 1-2 órára hűtőbe teszem. Lehet akár előző este is elkészíteni és egy éjszakát pácolni a húst.
Mikor kész a pácolás, a húst a páccal együtt tepsibe öntöm, eligazgatom a hússzeleteket és készre sütöm.
Aki szereti a készre sülés utolsó 5 percében reszelt sajttal is megszórhatja és azt ráolvaszthatja.
Nálam a kislány nem szereti a sajtot, így nem került rá.
Rizzsel, hasábburgonyával, krumplipürével, vagy akár vegyes salátával is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése