Hozzávalók:
- 6 tojássárgája,
- 25 dkg porcukor,
- 3 dl tej,
- 2 dl tejszín
ezen kívül:
Vanília fagylalthoz: 1 mokkáskanál vaníliaaroma
Puncsfagylalthoz: 1 mokkáskanál rumaroma
Csokoládéfagylalthoz: 12 dkg reszelt étcsokoládé és 12 dkg kakaó
Dió/mandula/mogyoró/pisztáciafagylalthoz: 25 dkg darált dió/mandula/pisztácia
Kávéfagylalthoz: 1 dl erős feketekávé
Elkészítés:
Vanília vagy puncsfagylalt:
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az aromát. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.
Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkevergetjük. (Ha csomós marad, átpasszírozzuk.) 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
A puncsfagylaltba lehűlés után rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Csokoládéfagylalt:
A tojássárgákhoz keverjük a porcukrot, a csokoládéreszeléket és a kakaót. Ezután hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, majd úgy járunk el, mint a vaníliafagylaltnál.
Dió- /mandula- /mogyoró- /pisztáciafagylalt:
Mielőtt betenné a mélyhűtőbe a vaníliafagylaltot, keverje bele a darált diót /mandulát/ mogyorót/ pisztáciát. Aki szereti, ízesítheti megfelelő aromával is.
Kávéfagylalt:
A tejből 1 dl-t helyettesítsen erős feketekávéval. A továbbiakban ugyanúgy járjon el, mint a vaníliafagylaltnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése