Hozzávalók:
- 500 gr Mascarpone
- 5 ek cukor
- 6 tojás
- 6 dl valódi tejszínhab (nem mű növényi tejszín)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 dl Amaretto likőr (opcionális)
- 4 dl kávé
- 1,5 dl tej
- 400 gr babapiskóta
Elkészítés:
A Mascarpone-t a 6 tojás sárgájával kikeverem és hozzákeverem a cukrot.
A 6 db tojás fehérjét jó kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A habot a Mascarpone-hoz keverem.
Ezután a tejszínt is keményre felverem, eleinte 1-es fokozaton a robotgéppel, majd mikor kezd krémesedni 2-esre, kapcsolok, és mikor sűrűsödik, akkor 3-as fokozatra. Így jó kemény habot kapunk, nem kell habfixáló bele. ( A tejszín jó hideg legyen!)
Ez is a Mascarpone-s krémhez kerül.
Egy tálban összekeverjük a kávét, tejet, Amaretto likőrt és ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
Előkészítjük az edényt, amibe el fogjuk készíteni a Tiramisut.
Tehát megforgatjuk a piskótákat a kávés keverékben és lerakjuk az edény aljára. Erre kerül egy rész krém, amit Szilikon Keverő segítségével elsimítunk.
Majd újra piskóta és végül krém a tetejére.
A tetejére natúr kakaóport szitálunk.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de akár egy egész napra is lehet.
Másnap szeleteljük, tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése