2015. május 22., péntek

Tiramisu, ahogy én készítem


Hozzávalók:
  • 500 gr Mascarpone
  • 5 ek cukor
  • 6 tojás
  • 6 dl valódi tejszínhab (nem mű növényi tejszín)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl Amaretto likőr (opcionális)
  • 4 dl kávé 
  • 1,5 dl tej
  • 400 gr babapiskóta


Elkészítés: 
A Mascarpone-t a 6 tojás sárgájával kikeverem és hozzákeverem a cukrot.

A 6 db tojás fehérjét jó kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A habot a Mascarpone-hoz keverem.

Ezután a tejszínt is keményre felverem, eleinte 1-es fokozaton a robotgéppel, majd mikor kezd krémesedni 2-esre, kapcsolok, és mikor sűrűsödik, akkor 3-as fokozatra. Így jó kemény habot kapunk, nem kell habfixáló bele. ( A tejszín jó hideg legyen!)

Ez is a Mascarpone-s krémhez kerül.

Egy tálban összekeverjük a kávét, tejet, Amaretto likőrt és ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.

Előkészítjük az edényt, amibe el fogjuk készíteni a Tiramisut.

Tehát megforgatjuk a piskótákat a kávés keverékben és lerakjuk az edény aljára. Erre kerül egy rész krém, amit Szilikon Keverő segítségével elsimítunk.

Majd újra piskóta és végül krém a tetejére.

A tetejére natúr kakaóport szitálunk.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de akár egy egész napra is lehet.

Másnap szeleteljük, tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...