Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 ek citromlé
- 1,5 dl tej
- 2 dl valódi habtejszín
Elkészítés:
Az epret jól megmosom, kicsumázom és aprítóba (turmixgépbe) teszem. Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét, és pépesítem. Lehet kicsit darabosra is hagyni, ki hogyan szeretné.
Átöntöm a pépet egy tálba, olyanba, aminek van teteje is.
Hozzákeverem habverővel a tejet és a tejszínt. Jó habosra felkeverem és éjszakára lezárva a hűtőbe teszem.
Másnap jól átkeverem megint habverővel és mehet a fagylaltgépbe.
Jól kifagyasztom és eperrel, mentával díszítve kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése