2015. május 29., péntek

Tejszínes eperfagylalt


Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 ek citromlé
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl valódi habtejszín
Elkészítés:


Az epret jól megmosom, kicsumázom és aprítóba (turmixgépbe) teszem. Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét, és pépesítem. Lehet kicsit darabosra is hagyni, ki hogyan szeretné.
Átöntöm a pépet egy tálba, olyanba, aminek van teteje is.

Hozzákeverem habverővel a tejet és a tejszínt. Jó habosra felkeverem és éjszakára lezárva a hűtőbe teszem.









Másnap jól átkeverem megint habverővel és mehet a fagylaltgépbe.

Jól kifagyasztom és eperrel, mentával díszítve kínálom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...