Hozzávalók:
- 1,25 kg eper darabolva
- 50 dkg cukor
- 1 cs. Haas Eper zselésítőszer
Elkészítés:
Az epret jól megmosom, kicsumázom. Fontos, hogy a csumát mindig a mosás után távolítsuk el, mert különben teleszedi magát az eper vízzel.
Kisebbeket félbe, nagyokat négybe vágom.
Beleteszem egy lábosba. Rászórom a Haas Eperlekvár zselésítőszert.
Kis fokozaton elkezdem melegíteni, hogy leve eresztődjön az epernek.
Amint van kis leve, azonnal nagy fokozatra kapcsolom a hőforrásomat és felforralom az epret.
Amint van kis leve, azonnal nagy fokozatra kapcsolom a hőforrásomat és felforralom az epret.
Amikor már forr, hozzáöntöm a cukrot. Elkeverem és újra forrástól számítva, erős fokozaton 5 percig forralom.
Kimosott , kicsepegtetett üvegekbe merem a dzsemet. Az üvegeket azonnal lezárom, 5 percre fejre állítom, majd visszaforgatás után végleges helyükre teszem őket és ott hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése