2019. április 28., vasárnap

GUACAMOLE - Avokádókrém



Hozzávalók:
  • 1 db avokádó
  • 1/2 db citrom
  • 1 ek tejföl
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:



Az avokádót félbevágjuk, megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük, így rátapad és könnyedén kivesszük. Egy evőkanál segítségével kikanalazzuk a húsát.








Az avokádót a többi hozzávalóval együtt késes aprítóba tesszük és krémesre keverjük. 













Ha van kedvünk és türelmünk, akkor az avokádó magját hajtathatjuk és elültethetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...