Hozzávalók
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 egész tojás
- 6 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő vagy 1 cs. szárított élesztő
- 2 ek. étolaj
Krém:
- 3 ek. kakaópor
- 3 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 25 dkg porcukor
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
- 2 ek. tej
- 2 kávéskanál porcukor
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit a kelesztőben összekeverjük, dagasztjuk. Én ezt a műveletet robotgéppel végzem.
Ha friss élesztőt használunk, akkor
azt természetesen kis cukros, langyos tejben megfuttatjuk. A tejet
megmelegítjük, és úgy tesszük a tésztához.
Kb. 20 perc
alatt megkel a tészta. Ekkor átdolgozzuk, és újra kelesztjük.
A megszokott kelt tésztákhoz képest ez jóval
hígabb állagú lesz!
Míg a
tészta kel, elkészítjük a krémet.
A puha
margarint keverőtálba tesszük, és robotgéppel kikeverjük a margarint.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Sima krémmé keverjük. A végén hozzáadjuk a
kakaóport és ezzel is jól kikeverjük.
A kenéshez
a tojást szétválasztjuk és csak a sárgáját használjuk fel, amit kikeverünk a
cukorral és a tejjel.
Mire
ezekkel végzünk a tésztánk meg is kelt.
Lisztezett
nyújtólapra tesszük. Valamivel bővebben kell liszteznünk a gyúrólapunkat, mert
ragadósabb a tésztánk a szokásosnál.
6 rudat
vagy cipót formázunk a tésztából.
Téglalap
alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, majd feltekerjük, félretesszük és
sorban mind a 6 tésztát nyújtjuk, kenjük, tekerjük.
Ha meg
vagyunk mindegyikkel, akkor 3-3 rudat összefonunk.
Margarinnal
kikenjük tepsit, és egymás mellé beletesszük a két fonatunkat.
Megkenjük a
tetejüket a kikevert tojással, és 200 fokon sütjük kb. 30 percet.
Sütő és
tűzhely függő az idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése