2013. június 1., szombat

Eperdzsem·         Hozzávalók:
  • 2 kg eper
  • 45 dkg cukor
  • 2 cs. Hass Quittin zselésítő szer 3:1 vagy Dr Oetker 3:1

Elkészítés:
Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, majd megtisztítjuk, eltávolítjuk a levélszárakat. Így tisztán legyen 2 kg az eper.


Az Új Generációs Konyhai Késsel az epreket feldaraboljuk. Én négybe vágtam, de ki hogy szereti, úgy aprítja.

A felaprított epret a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe tesszük. Rászórjuk a zselésítő szert. Jól összekeverjük és feltesszük a tűzhelyre és a legmagasabb fokozaton- nekem a kerámia lapon a 6-os a legnagyobb- felforraljuk, állandóan kevergetve a Mesterfogás Keverőkanállal.

Mikor már jól forr, hozzáadjuk a kimért cukrot és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Miután elkezd újra forrni a dzsem, még 5 percig zubogva forraljuk és természetesen keverjük.Jól kimosott, kiforrázott, fertőtlenített üvegekbe töltjük és az üveget azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Miután visszaforgattuk az üvegeket, mehet végleges helyére.

Nem kell dunsztolni!!

Tipp: Ezzel a zselésítő szerrel cukormentes dzsem is készíthető. Ebben az esetben 0,25 kg Haas Glukonont számítunk 1,5 kg gyümölcshöz és másfél tasak Quittin-t adunk hozzá.
Xilittel és Steviával is így járunk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyömbérszirup

  Hozzávalók:   1 üveghez: 250 g gyömbér 750 g cukor 2 db citrom kifacsart leve 450 ml víz Elkészítés: A tisztított gyömbért k...