2015. június 6., szombat

Gyümölcsös limonádé

Hozzávalók:

  • tisztított víz vagy bubi mentes ásványvíz
  • cukor ízlés szerint
  • 1 db citrom karikázva (méhviasszal kezelt, emberi fogyasztásra alkalmas héjú)
  • eper darabolva
  • eper pürésítve, kb 1-1,5 dl-nyi
  • pár fürt ribizli, a szemek kissé összenyomva
  • friss menta
  • vagy tetszés szerinti gyümölcsökkel

Elkészítés:
Kevés vízben feloldjuk a cukrot.
Egy nagy (3 l) üvegbe beletesszük a felkarikázott citromot, darabolt epret, összenyomott ribizlit és a megmosott mentát.

Pár szem epret pürésítek és azt is az üvegbe öntöm.

A gyümölcsre öntöm a cukros vizet, majd tele töltöm az üveget.

Összekeverem és hűtőben hagyom érni legalább 48 órán át, közben néha átkeverjük, vagy óvatosan megforgatjuk az üveget.

Egészségetekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...