Gondoltam,
ma újra megsütöm Kné F. Szilvia kenyerét (ő egy aktív tag a csoportomban a Facebookon), de jobban oda figyelek a
sütési időre, mivel legutóbb kissé négerre sikerült a kenyér, mert elbeszélgettük az időt.
Mérleg elő,
ráteszem a robotgép tálját, szépen sorakoztatom bele a hozzávalókat.
Beillesztem
a tálat a helyére, dagasztó kampót berakom, gépet indítom, bejövök a konyhából. Párperc múlva kimegyek.
Ok, kész a dagasztás. Belenézek a tálba és kétségbe esek.
Miért ilyen
ez a tészta? Ennél keményebbnek kellene lennie.
Megyek a
papírkámhoz. Ba......a meg, ez a pizza tészta receptje!!!!
Persze
mindegyik papíron csak a hozzávalók vannak, a nevek nincsenek.
Így hát ma
pizzakenyerünk lett.
De mikor
megsült, tátva maradt a szám.
Mire hazajöttünk
Viktóriával a suliból kihűlt a kenyér, és felvágtam.
A következő tátott száj
akkor jött. Valami csodás a bélzet is héja is.
Az íze meg
megint csak isteni.
Úgy járok mindig pizzakenyeret sütök.
Azért
kíváncsi leszek az állagára holnap (ha marad). Nézzük meg, hogy mit is kevertem össze:
Pizza tészta recept hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g pizza liszt
- 0.5 ek só (tengeri)
- 0.5 ek barna cukor
- 2 ek olívaolaj (extra szűz)
- 325 ml víz (langyos)
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
….. és a
kenyér recept, amit meg kellett volna csinálnom:
Házi kenyér recept – kenyérsütőhöz
- 3,3 dl víz
- 3 ek étolaj
- 70 dkg liszt
- nagy mérce só (ezt a géphez adják)
- nagy mérce cukor
- egy kocka élesztő fele
Persze nem
pizza lisztet, hanem sima lisztet tettem, tehát az alapból ok volna.
Ha
megnézzük a recept nagyon is hasonló, csak az adagok mások.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése