Hozzávalók:
- kb. 30 dkg adalékmentes tengeri só (lehet öreg szemű, vagy finomabb is)
- 1 nagyobb és egy kisebb BIO citrom héja, tehát kb. másfél nagy citromé, de én inkább veszek egy nagyobbat és egy kisebbet és úgy reszelem le
- 1 db 3 dl-es üveg
Elkészítés:
Mi sem
egyszerűbb. Lereszeljük a citromok héját,
és összekeverjük a sóval,
majd az
üvegbe rakjuk és lezárjuk.
Eltesszük a polcra és legalább 3-4 hétig hagyjuk, hogy a só jól átvegye a citrom illatát, ízét. Az üvegre ráírhatjuk a dátumot is, ha gondoljuk, hogy elfelejtjük az elrakás idejét.
Megjegyzés: A sót én
úgy mérem ki, hogy megtöltöm az üveget a sóval, nem csurig, hanem jó nyakig, mert
a citromhéjnak is kell a hely.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése