Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 cs Kotányi Ropogós csirkefalatkák fűszer
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A zacskóból
a fűszert egy akkora tálba tesszük, amekkorába majd belefér a húsunk.
1 dl
olajjal jól elkeverjük a fűszert.
A
csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük konyhai papírtörlővel és keresztben
kb. 1,5-2 cm-es szeletekre vagdaljuk.
A húst
belerakosgatjuk a pácba, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson a fűszerből.
Letakarva pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük a húst, hogy jól
átjárhassa a fűszer.
Majd
megsütjük.
Készíthetjük
kint a szabadban is a grillen, vagy sütőben is.
Lefedtem és úgy
sütöm meg. A fedő alatt is szépen meg fog pirulni, viszont nem fröcsögteti esetlegesen össze a sütő belsejét.
A maradék
bepácolt hús visszakerül a hűtőbe, és ha az idő kegyes lesz hozzánk, akkor a hétvégén,
a grillen fogom elkészíteni.
A rizs köret Ella kuktában készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése