2012. szeptember 1., szombat

Homoktorta




Hozzávalók:
·         5 egész tojás
·         2 tojás sárgája
·         13 dkg kristálycukor
·         1 dkg vaníliás cukor
·         1 citrom reszelt héja
·         14 dkg vaj
·         14 dkg liszt (lehet grízes liszt is)
·         25-30 dkg sárgabarack íz

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral a Mesterszakács Habüstben gőz felett habosra verjük a Mesterfogás Habverővel.



A gőzről levéve addig keverjük, amíg sűrű és hadszerű nem lesz.

Ekkor hozzáadjuk a citrom héját, a lisztet és a meglangyosított vajat, majd a jól kikeverjük a tésztánkat.

Tovább keverjük.



A masszát kivajazott, lisztezett Virág Formájú Szilikon Tortaformába töltjük a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével és közepesen forró sütőben megsütjük.

A kisült tortát kettő vagy három részre vágjuk, megkenjük barackízzel és a tetejére porcukrot szórunk.



Elkészítéséhez javasolt Tupperware Termékek:
·         Mesterszakács Habüst
·         Virág Formájú Szilikon Tortaforma (akinek nincs a Szilikon Hercegnőben is sütheti)
·         Mesterfogás Habverő
·         Mesterfogás Habverő
·         Mesterfogás Szilikon Keverő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyömbérszirup

  Hozzávalók:   1 üveghez: 250 g gyömbér 750 g cukor 2 db citrom kifacsart leve 450 ml víz Elkészítés: A tisztított gyömbért k...