Hozzávalók: 
- 6 tojás,
 - 6 evőkanál liszt,
 - 6 kanál cukor
 - 1 csomag sütőpor
 - Szilva felezett
 
Krémhez:
- 4 csomag kókusz vagy vanília puding,
 - 1 liter víz,
 - 6 evőkanál cukor,
 - 6 tojásfehérje
 
Tetejére:  
- 5 dl habtejszín
 
Elkészítés:
Hat
tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára fél
szilvákat teszünk, vágott felükkel lefelé. Ha a tészta megsült, felfordítjuk,
hogy a szilvás része kerüljön felülre. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.
A pudingot - én kókuszossal készítettem - vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre
főzzük a 2l-es UltraPlusz edényben, mikróban, 600W-on, 12 perc alatt, közben egyszer, kétszer megkeverjük.
6
tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk a Mérő-Mixben, majd a meleg pudinggal
elkeverjük. 
(A
megmaradt tojássárgáját más süteményhez vagy ételhez felhasználhatjuk. Én
egyesével mini Tupperos apróságokba
tettem és ment a fagyasztóba.) 
Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. 
Fahéjjal vagy
reszelt csokoládéval meghintve, kockára szeletelve kínáljuk. 






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése