2012. szeptember 21., péntek

Lecsó télire




Hozzávalók:
  • paprika
  • paradicsom
  • hagyma
  • olaj vagy zsír
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • vegeta
  • üvegenként egy késhegynyi Nátrium- benzoát


Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel. Beletesszük a TurbóAprítóba, és jó apróra szeleteljük vele.

A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.



A zsiradékot a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben felforrósítjuk. Beletesszük a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.

Rátesszük a paprikát, paradicsomot. Fedőt teszünk az edényre és kis fokozaton főzve hagyjuk kicsit főni, majd összekeverjük és fűszerezzük. 



Átkeverjük, és újra rátesszük a tetőt és lassú tűznél készre főzzük a lecsónkat. Mikor elkészült beletesszük a Nátrium- Benzoátot, elkeverjük, és forrón üvegekbe töltjük a lecsót. 

Lezárjuk az üvegeket és 5-10 percre fejre állítjuk.



Visszaforgatjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, végleges helyükre tesszük a lecsóinkat.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • TurbóAprító
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • 6 l-es Kristály Tál
  • Mesterfogás Keverő
  • Mesterfogás Merőkanál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lasagne 2.

  Hozzávalók: 9 db Lasagne tésztalap Mártáshoz: 30 dkg darált hús 1 közepes vöröshagyma 2 kisebb gerezd fokhagyma 1 kisebb sárgarépa (...