- 1 kg eper
- 35 dkg cukor
- pár szem szegfűszeg
- pár darab egész fahéj
- 1 db csillagánizs
- 7 dl vodka
Elkészítés:
Az epret jól megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk.
2 literes (enyém 1,85 l-es) üvegbe rakjuk az epret. Ráöntjük a cukrot, belerakjuk a fűszereket.
Felöntjük a vodkával és jól lezárjuk az üveget.
Óvatosan összerázzuk, hogy elvegyüljön a cukor és a fűszerek.
Hűvös spájzban 1 hónapig érleljük.
Amíg a cukor elolvad, naponta összerázzuk óvatosan a likőr alapunkat.
Mikor a cukor már elolvadt elég 2-3 naponta összerázni.
1 hónap után szűrőpapíron keresztül átszűrjük a likőrünket csatos üvegbe, amit lezárunk.
2-3 hónapig így érleljük még tovább.
A visszamaradt gyümölcsöt felhasználhatjuk süteményekhez, bólékhez, stb.
Vigyázat!!! Gyermekeknek TILOS adni!!!
Csak 18 éven felülieknek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése