2015. június 10., szerda

Eperlikőr 2.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 35 dkg cukor
  • pár szem szegfűszeg
  • pár darab egész fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 7 dl vodka
Elkészítés:
Az epret jól megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk.
2 literes (enyém 1,85 l-es) üvegbe rakjuk az epret. Ráöntjük a cukrot, belerakjuk a fűszereket.
Felöntjük a vodkával és jól lezárjuk az üveget.

Óvatosan összerázzuk, hogy elvegyüljön a cukor és a fűszerek.
Hűvös spájzban 1 hónapig érleljük. 
Amíg a cukor elolvad, naponta összerázzuk óvatosan a likőr alapunkat. 
Mikor a cukor már elolvadt elég 2-3 naponta összerázni.

1 hónap után szűrőpapíron keresztül átszűrjük a likőrünket csatos üvegbe, amit lezárunk. 
2-3 hónapig így érleljük még tovább. 

A visszamaradt gyümölcsöt felhasználhatjuk süteményekhez, bólékhez, stb.

Vigyázat!!! Gyermekeknek TILOS adni!!!

Csak 18 éven felülieknek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...