2015. június 8., hétfő

Epres joghurtfagylalt

Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • fél narancs leve
  • 7,5 dkg méz vagy cukor
  • 3 dl Spoonz joghurt

Elkészítés:
Az epret jól megmossuk, kicsumázzuk és egy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat, cukrot, narancslét és botmixerrel turmixoljuk.
Ezután kézi habverővel hozzá keverjük a Spoonz joghurtot. Egy literes befőttes üvegbe töltjük a keveréket és hűtőbe tesszük.
Mielőtt a fagyi gépbe tesszük, robotgéppel magas fokozaton átkeverjük és fagylaltgépben fagyasztjuk. Eperdarabokat a legvégén tehetünk hozzá, amikor már teljesen kész a fagylalt, hogy a keverőlapát ne törje össze. Épp csak annyit kevertetünk már a géppel ilyenkor a fagyin, hogy elvegyüljenek a darabok. Fagylaltos kanállal gombócokat teszünk egy kehelybe, melyet eperrel, mentalevéllel, ostyadíszekkel díszítünk.
Jó fagyizást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...