Hozzávalók:
- petrezselyemzöld tetszés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
A petrezselyemzöldet, többször váltott vízben megmosom, jól lerázom róla a vizet és én még salátacentrifugában is kipörgettem. Így teljesen száraz lett.
Az aszalógép tálcájára rakosgattam úgy, hogy a vastag száraitól megszabadítottam a petrezselymet és szellősen rakosgattam a tálcákra. 5 tálca telt meg az én egyszerre leszedett adagommal.
Bekapcsoltam az aszalógépet, a konyhai órát 55 percre beállítottam. Félidőben egyszer megnézem, hogy kell-e cserélgetni a tálcák helyét. Ez azért szükséges, mert lehet nem egyformán szárad mindegyik tálcában.
Ha a felsők nem olyan szárazak, mint az alsók, helyet kell cserélniük, át kell rakni őket.
Mikor száradnak jól, akkor összerakhatjuk a petrezselyemzöldeket, és kevesebb tálcával szárítjuk tovább.
Lényeges, hogy mikor töltjük a tálcákat, a szárítandó zöldségek egy sorával és egymástól kissé távol legyenek, hogy a meleg levegő jól körbe járhassa minden oldalról. Tehát ne fedjék egymást a levélkék.
Amikor kész a szárítás, összemorzsoljuk, kezünkkel a petrezselymet, a nagyobb szárakat kiszedjük, és jól záródó üvegbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése