2015. június 10., szerda

Szamóca borban-angol különlegesség


És még mindig az eper!!!

Hozzávalók:

  • 1 kg frissen szedett szamóca - földi eper
  • 35 dkg cukor
  • kb. 1/2 l Malagabor - Sajnos én nem kaptam, így sima Egri Bikavért használtam, de kutatom és elkészítek egy adagot a Malagával is.
Elkészítés:

A frissen szedett epret jól megmossuk, leszárítjuk és kiszedjük a csumáját.
Csatos vagy csavaros tetővel jól zárható befőttes üvegbe rétegezzük az epret és a cukrot.
Felöntjük a borral, majd jól lezárjuk az üveget.
Hűvös, szellős, száraz helyen tároljuk.

Másik változat, ahogy még ezt a különlegességet készítik Angliában:
A hozzávalók ugyanazok teljesen. A különbség annyiból áll csak, hogy a Malagabort felforralják és lobogó forrón öntik a rétegezett eperre. Azonnal lezárják és amikor kihűl ugyanúgy tárolják.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...