- kb. 1-1,5 kg újkrumpli
- 1 tk. só
- 1 tk. piros paprika
- őrölt bors
- 2 tojásfehérje
Az újkrumplit megtisztítjuk, lekaparjuk a zsenge héját. Megmossuk és daraboljuk.
A tojásfehérjét villával, vagy habverővel elkeverjük a fűszerekkel. Nem verjük habnak fel, csak simára
elkeverjük! A szárazra lecsepegtetett krumplit beleforgatjuk.
Sütő tepsire rakjuk a fűszeres újkrumplit és 200 fokos sütőben készre sütjük. Közben néha óvatosan átforgatjuk, átkeverjük.
Finom puha belseje és ropogós külseje lesz.
Megjegyzés: Öreg krumpliból is így készül, csak azt úgy szeljük, mint a hagyományos hasábburgonyát.
A megmaradt tojássárgájából készíthetünk pl. fagylalt alapot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése