Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 50 g darált dió
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 db közepes alma
- 7 dkg mazsola (opcionális)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítés:
A száraz
hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük egy tálban. A tojásokat
szétválasztjuk, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük a
tojáshabbal. Ezután következik a tojások sárgája, és ezzel is jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a
lisztes keveréket és az olvasztott vajat, tejet, joghurtot, és sima egynemű
tésztává keverjük a tálas mixerünkben, vagy a kézi robotgéppel.
Az almákat
meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró kockákra vagdossuk.
Mikor a
massza kész, egy fakanállal vagy szilikon keverővel az almát óvatosan
belekeverjük. Ha mazsolát is teszünk, akkor azt is most adjuk hozzá.
Muffin
formákba adagoljuk úgy, hogy ¾-ed részig legyenek a formáink.
Az olaj
nélküli fritőz rácsára rakosgatjuk a megtöltött formáinkat.
190 Fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Porcukrozzuk
a kész muffinokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése