2023. április 25., kedd

Almás-joghurtos muffin forrólevegős fritőzben

 

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 50 g darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 db közepes alma
  • 7 dkg mazsola (opcionális)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 dl tej
  • 1 dl natúr joghurt 

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük a tojáshabbal. Ezután következik a tojások sárgája, és ezzel is jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az olvasztott vajat, tejet, joghurtot, és sima egynemű tésztává keverjük a tálas mixerünkben, vagy a kézi robotgéppel.

Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró kockákra vagdossuk.

Mikor a massza kész, egy fakanállal vagy szilikon keverővel az almát óvatosan belekeverjük. Ha mazsolát is teszünk, akkor azt is most adjuk hozzá.

Muffin formákba adagoljuk úgy, hogy ¾-ed részig legyenek a formáink.

Az olaj nélküli fritőz rácsára rakosgatjuk a megtöltött formáinkat.

190 Fokon 10 perc alatt készre sütjük.

Porcukrozzuk a kész muffinokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...