Hozzávalók:
2,5 dl
langyos víz
1,5 tk só
1 mk cukor
40 dkg liszt
1cs instant
élesztő
Elkészítés:
A
hozzávalókat ebben a sorrendben tesszük a keverőtálba. Robotgéppel jól
kidagasztjuk.
Ezután
minimum 1 órát kelesztjük. Gyengéden átgyúrjuk a tésztát, formázzuk. Én most
egy mini tortaformába tettem bele, amit vékonyan kiolajoztam, így nem tapad le
a kenyér. Bevagdossuk, majd újabb 1 óra kelesztés letakarva.
A fritőzöm
aljába tettem 2 bögre vizet, a rácsot a kisebb lábaira állítva tettem a
fritőzbe. Erre került a megkelt kenyér.
230 fokon 10
percig sütöttem, majd 170 fokon még 25 percig.
Nekem nem kell
megfordítani, de ha nem sülne meg az alja, akkor meg kell fordítani és 230
fokon 5 perc kb. az alja sütése.
Klarstein
VitAir, 1400 W-os készülékkel készült.
Megjegyzés:
Hagyományos sütőben a kenyeret nem légkeveréssel sütjük, tehát ebben soha nem
lesz olyan állaga a kenyérnek, mint amilyen a nagy gáz vagy villanysütőben.
Ritkán sütök
ebben a fritőzben kenyeret, inább csak az elősütött bagetteket szoktam ebben
elkészíteni. Most viszont úgy hozta a sors, hogy a nagy sütő foglalt volt,
viszot kenyér is kellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése