Azt gondolom,
hogy húslevest mindenki tud főzni, nem igazán kellene receptet írnom, de azért
megteszem.
Esetemben a
leves pulyka és csirke vegyesen, méghozzá nem aprólék, hanem húsos részek.
Tehát a
Hozzávalók:
- 1 db pulykaszárny (comb nélküli részek)
- 1 db csirke egész comb (ketté vágva)
- sárgarépa
- petrezselyem gyökér
- hagyma
- zeller
- karalábé
- pár szem egész bors
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
A húsokat
megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. A csirkecombot elvágjuk két
részre – alsó és felső comb – beletesszük a lassú főző edénybe.
Hozzáadjuk a
megtisztított, megmosott zöldségeket.
Én most az
üvegben, sós lében eltett leveszöldséget tettem a húshoz a levével együtt.
Rátesszük az
ételízesítőket. Felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi levest szeretnénk
készíteni.
Lefedjük a
lassú főző edényt a fedőjével. Én óvatosan sóztam, mivel a zöldségkonzerv is
sós lében készült.
1-es
fokozaton 4 és fél órát főzzük.
Én éjszaka
főztem, így az idő letelte után átkapcsolt a gép melegen tartásra.
Reggel mikor
felkeltem akkor szűrtem le a levest.
Mindig
leszűröm, még a kuktában készültet is, mert nem szeretem az ételízesítő
darabkákat, ha a levesben úszkálnak. Nem mutat jól az a húslevesben, viszont
nagyon jó ízt ad az ételeknek.
A húsokat
óvatosan kiszedtem, mert ezek kis fűszerezés után a hőlégkeveréses fritőzben át
lesznek sütve, és Ella kuktában rizs köret készül hozzá majd ebédre.
A képen
látható, hogy a leves aljában vannak lerakódások. Ez a főzés közben keletkező
hab, a bors és a leülepedett ételízesítő.
Ez teljesen
normális dolog, ugyanis nem szedjük le a habot főzés közben, mint a hagyományos
fazekas főzésnél, így valahol lennie kell a habnak.
A levesünk
ettől teljes értékű, nem zavaros. Ha viszont felkeverjük ezt az üledéket, akkor
bizony zavaros lesz a leves, és fura kinézetű. Tehát még véletlenül se keverjük
meg a kész levest, hanem óvatosan merjük át egy másik edénybe.
HŐMÉRSÉKLET
SZABÁLYOZÓ (az én
lassú főzőm esetében)
1- a
hagyományos lassú főzéshez.
2 - a
"gyors főzéshez", azaz a lassú főzőedény használata elektromos
serpenyőként. Főzés alatt ellenőrizze, hogy nem száradt-e ki az étel. Ha úgy
látja, elég száraz az étel, akkor adjon hozzá forró vizet.
- az étel
melegen tartásához – ez csak azután használható, ha a lassú főzőedényben főzte
készre az ételt.
FIGYELEM! Ne használja a 1 beállítást az étel
felmelegítéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése